CAN

Aarhus Universitets segl

Kollokvium Faunakriminalitet

I januar 2023 faciliterede Center for Adaptiv Naturforvaltning (CAN), Aarhus Universitet, et todages kollokvium om faunakriminalitet. Kollokviet var finansieret af 15. Juni Fonden og blev afholdt på Kysthotellet i Grenå, Djursland.

Til kollokviet var en række eksperter og berørte myndigheder og interesseorganisationer med kendskab til faunakriminalitet fra ind- og udland inviteret til at holde oplæg. Desuden var der inviteret deltagere fra de danske institutioner og interesseorganisationer, som har berøring med faunakriminalitet, og derfor udgør relevante aktører. Sidstnævnte indbefattede repræsentanter fra Politikredsene, Miljøministeriets Departement, Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen, Fødevarestyrelsen samt Vildtforvaltningsrådet og flere grønne organisationer.

I løbet af de to dage som kollokviet varede, blev faunakriminalitet i Danmark sat under lup, og i fællesskab styrkedes forståelsen for faunakriminalitet som fænomen, såvel som forståelsen for hvordan den forebyggende indsats mod faunakriminalitet kan forbedres. Formålet med kollokviet var i høj grad at få igangsat en dialog og et samarbejde om faunakriminalitet i Danmark mellem de relevante fagfolk og interessenter, og at facilitere en samtale hvor der også undervejs skete en fælles udvikling. 

Kollokviet resulterede i en protokol, der kan tilgås her eller ved at klikke på ’protokol’ i højre side.

Desuden har Aarhus Universitet udgivet en sammenfatning over kollokviet i form af en teknisk DCE-rapport. Rapporten indeholder de væsentligste pointer og konklusioner fra kollokviet.

På siden ’oplæg’ (venstre i menuen) ligger pdf-versioner af samtlige oplæg afholdt på kollokviet.

Facilitatorer

  • Hans Peter Hansen, Seniorforsker
  • Cathrine Schrøder Dethlefsen, Ph.d.-stipendiat
  • Gwen Fox

Fotograf øverst: Hans Peter Hansen