Med inspiration fra Sverige ønskede Danmarks Jægerforbund, Aarhus Universitet og 15. Juni Fonden – under overskriften Vildtforvaltningsdage 2024 (herefter VFD24) – at samle alle relevante interesseorganisationer, myndigheder, forskningsinstitutioner og private fonde til en åben, fordomsfri og faciliteret drøftelse af det overordnede spørgsmål: Hvilken viden har vi brug for, for at sikre jagt- og vildtforvaltningen i fremtiden?
Baseret på drøftelser af visioner for vildtforvaltningsområdets 5-10 år frem i tiden og baseret på aktørernes prioriteringer, var det ambitionen at identificere de vigtigste temaer og kortlægge vidensbehov. VFD24 skulle således understøtte en dialog på tværs af interesser på jagt- og vildtforvaltningsområdet, og skabe et grundlag for samtænkning og synergi af aktørernes indsatser. VFD24 skulle således medvirke til et styrket langsigtet strategisk perspektiv i dansk jagt- og vildtforskning.
Finansieringen til VFD2024 skete på baggrund af en ansøgning fra Danmarks Jægerforbund og Aarhus Universitet til 15. Juni Fonden, samt en finansiering herfra. Til planlægningen af VFD24 blev der nedsat en styregruppe, bestående af repræsentanter for Vildtforvaltningsrådet, Styrelsen for Grøn Arealomlægning & Vandmiljø, Danmarks Jægerforbund, Aarhus Universitet og 15. Juni Fonden. Styregruppen havde forud for VFD24 tre møder via Teams.
Projektgruppen, der stod for den praktiske planlægning af VFD24, bestod af Lene Midtgaard (DJ), Dennis Mejer (15. Juni Fonden), Hans Peter Hansen (AU) samt Annika Skarðsá Jeppesen (AU).
Et bredt udsnit af repræsentanter fra interesseorganisationer, myndigheder, forskningsinstitutioner og private fonde blev inviteret til at deltage på VFD24. De der deltog, kom fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet, Aalborg Universitet, Styrelsen for Grøn Arealomlægning & Vandmiljø, Innovationscenter for Økologisk Landbrug, Naturstyrelsen, Aage V. Jensen Naturfond, 15. Juni Fonden, Rigspolitiet, Fødevarestyrelsen, Landbrug & Fødevarer, Danmarks Jægerforbund, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet og Vildtforvaltningsrådet. I alt deltog 43 personer på VFD24.
Alle deltagere var på forhånd fordelt i syv grupper med fem-seks deltagere i hver. Grupperne var inddelt således, at der var en tilnærmelsesvis ligelig fordeling mellem repræsentanter for forskningsverdenen, myndigheder og interesseorganisationer. I grupperne var en deltager på forhånd udpeget til at varetage ordstyrerrollen i gruppearbejdet, mens en anden var udpeget til at sikre dokumentationen på plancher. Der blev opfordret til at man i grupperne ’tog runder’, således alle fik mulighed for at komme til orde.
Dato: 11.- 12. november 2024
Sted: Trinity, Gl. færgevej 30, 7000 Fredericia