Aarhus Universitets segl

Crowdfunding

Crowdfunding resultat:115.964 DKK
(100.000 DKK via internt bidrag)


Tak til alle der gav et bidrag!


DISCO står for DanIsh Student Cubesat prOgram, og vi består af studerende fra 4 universiteter i Danmark; Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, IT Universitetet og Syddansk Universitet. Vi kommer hovedsageligt fra naturvidenskabelige og ingeniør uddannelser, men alle har vi det til fælles at vi brænder for satellitter og ønsker at gøre en forskel.

På DISCO-2, den anden satellit i DISCO projektet, ønsker vi, at der kommer 3 kameraer, 2 optiske og 1 infrarødt samt momenthjul til styring og præcis orientering. Med denne satellit vil vi kunne affotografere bestemte områder på Grønlands østkyst (og andre steder på Jorden hvis vi vil) og dermed bidrage til undersøgelser af klimaforandringer via vores samarbejde med Arctic Research Center, der holder til på Aarhus Universitet.

For at dette ambitiøse projekt kan blive en realitet, har vi brug for jeres hjælp.

Vi håber derfor at I vil støtte klimaet, støtte klimaforskning og derfor støtte denne mission!

 

-DISCO-2 teamet


DISCO-2 drives af studerende fra AU og ITU, som deltager I alle aspekter af missionen fra design, fundraising, samling af satellitten til driften når satellitten sendes i rummet. Projektet ledes af ansatte ved AU og ITU.


Med et forholdsvis lille bidrag kan I være med til at finansiere en satellitmission, som vil generere data der kan bruges i forskningen af klimaforandringer og som studerende og forskere fra blandt andre AU kan arbejde med i fremtiden.


DISCO 2 mission er vurderet til at koste 2,4 mio kr. Dette inkluderer selve satellitten, en jordstation til kommunikation og nedtagning af data samt opsendelsen. Projektet er allerede finansieret med 1,6 mio kr fra bevillinger fra Industriens Fond og Thomas B. Triges Fond. Crowdfundingen skal dermed hjælpe til den sidste del.

Crowdfunding kampagnen blev hostet af Booomerang.dk.

Vi havde designet forskellige bidragsniveauer

Fra 50 kr (minimum) til 249 kr:

Nyhedsbrev per mail i 2 år fra succesfuld opsendelse.

Dit navn på et ”dagens billede” på hjemmesider og sociale medier og på vores sponsor hjemmeside.

1 lod i lotteri hvor man kan vinde fremvisning af kontrolrum og foredrag efter succesfuld opsendelse.

Fra 250 kr til 499 kr:

Ud over det foregående får du her:

2 ekstra lodder i lotteri hvor du kan vinde fremvisning af kontrolrum og foredrag om DISCO-2.

Foreslå GPS koordinater (længdegrad og breddegrad) på Jorden til et billede når DISCO-2 lige er opsendt (tilføj som kommentar). Vi garanterer ikke, at vi når at tage alle billeder eller at vi rammer det rigtige sted på Jorden.

Fra 500 kr til 999 kr:

Ud over det foregående får du her:

Invitation til foredrag om DISCO-2 efter succesfuld opsendelse og fremvisning af kontrolrum. Få en opdatering på status for missionen og fremvisning af kontrolrummet, hvorfra kommandoer sendes til DISCO-2 og data hentes.

Fra 1.000 kr til 49.999 kr:

Ud over det foregående får du her:

Invitation til live-arrangement på Aarhus Universitet ifm opsendelsen af DISCO-2. Hør studerende og forskere fortælle om missionen og følg med live når raketten med DISCO-2 ombord sendes op med kommentering fra missionsteamet.

Fra 50.000 kr:

Her laver vi en skræddersyet løsning specielt til dig eller dit firma. Dette kunne indeholde:

Invitation til VIP live-arrangement på Aarhus Universitet ifm opsendelsen af DISCO-2

Eksklusivt oplæg om DISCO-2 med fremvisning af kontrolrum og live kontakt til satellitten

Få dit (firma)navn indgraveret på satellitten

Kontakt os! Se her


Vinderne af lotteriet har mulighed for en rundvisning i vores kontrolrum og efterfølgende oplæg om status for missionen. Der bliver udtrukket 5-10 vindere per gang og ca. et hold om måneden efter DISCO-2s opsendelse.


Hver dag udvælges et ”dagens billede” dette vises på vores hjemmesider og på sociale medier (Facebook, Instagram etc.). Dagens billede bliver annoteret med en tekst ”Dagens billede er sponsoreret af: xxxx”, hvor navnet udvælges tilfældigt blandt bidragsyderne.