Endelig lykkedes det os at få vores ground station op at køre efter at have erstattet nogle komponenter. Nu kan vi endelig kommunikere korrekt med Delphini-1. Udover at vi har testet alle underkomponenter ved vi også at kameraet har det godt. Næste skridt: Download billeder!
Mange tak til GomSpace Group for jeres hjælp på så kort frist! Vi vil også gerne takke især Aalborg University og alle de mange radio amatører som har fulgt Delphini-1! Det har været meget vigtigt for os at vide at vores satellit er funktionsdygtig og har det godt.
Vores satellit har det stadig godt og vi har nu identificeret problemet med vores ground station til at være forbundet med hardware dele. Vi er meget lettet over at problemet ikke er forbundet med satellitten, men skyldes teknisk udstyr på jorden, som vi har let adgang til. Vi håber at kunne fikse komponenterne ASAP.
Vi har kontakt! I går, onsdag den 6.2. klokken cirka 16:15 hørte vi de første signaler fra vores satellit. Den er i live, og har det godt.
Siden har vi arbejdet intenst på at opretholde kontakten og med at forstå, hvorfor vi ikke hørte fra Delphini-1 tidligere. Når det er overstået, begynder vi på det rigtige arbejde!
Vi har endnu ikke fået kontakt med vores satellit Delphini-1 på trods af mange forsøg i løbet af weekenden. Vi har modtaget signaler fra andre satellitter, så vi er sikre på, at vores jordstation fungerer som den skal på alle måder. Desuden holder vi øje med det internationale netværk for radioamatører, hvor der også er flere, som hjælper os med at lytte efter signalet fra Delphini-1, men stadig her mandag formiddag uden held.
Vi fortsætter med at lytte, og vi regner stadig med, at Delphini-1 har det fint i sin bane om Jorden. Vi véd fra tidligere, at det adskillige gange er sket, at kommunikationen med en satellit først er kommet i orden efter uger eller endda måneder.
Vi vender tilbage så snart vi har nyt! Hjælp os ved at krydse fingre!
************************************
Deployeringen af Delphini-1 gik over alt forventning. D. 31 januar, kl 13:00 dansk tid, blev AUs første satellit officielt deployeret i rummet. Vi venter stadig på første kontakt med satellitten.
Hold øje med hjemmesiden her, med vores Facebookside, og vores Twitterkonto, hvor vi sørger for at opdatere med nyheder om etableringen af kontakt med Delphini-1.
AUSAT er et strategisk projekt, som har til formål at vurdere, designe og udvikle nanosatellitter til forsknings-og formål på Aarhus Universitet. Det sker i et tværfagligt projekt, hvor flere institutter indenfor Science and Technology fakultetet deltager i tæt samarbejde med industripartneren GOMspace A/S.
Indenfor AUSAT-projektet planlægger vi at opsende en serie videnskabelige nanosatellitter på vegne af Aarhus Universitet, og i tæt samarbejde mellem tre partnere på universitetet: Institut for Fysik og Astronomi, Institut for Ingeniørvidenskab og Institut for Geoscience.
Vi udbygger de enestående muligheder, der er for synergier imellem industri og universitetet indenfor forskning og undervisning. Disse muligheder understreges i den nye danske nationale rumstrategi, som er offentliggjort i juni 2016.
Delphini-1 er den første mission under AUSAT rumprogrammet
Delphini-1 finansieres hovedsageligt af Aarhus Universitets Forskningsfond. Den europæiske rumorganisation ESA har tilbudt Aarhus Universitet en gratis opsendelse. Det sker som en følge af det danske medlemskab af ESA, og vores deltagelse i Den internationale Rumstation via det danske Uddannelses- og Forskningsministerium