Aarhus Universitets segl

DISCO-2

DISCO-2 er den anden satellit i det danske studenter satellit program (DanIsh Student Cubesat prOgram - DISCO) og bliver drevet af studerende og ansatte fra Aarhus Universitet, IT Universitetet i København og Sydansk Universitet.
 

Satellitten bliver den mest ambitiøse studentersatellit udviklet her i Danmark. Med den presser vi grænserne for hvad man kan med en lille satellit og udnytter og videreudvikler på de erfaringer vi har gjort os med den første satellit fra Aarhus Universitet, Delphini-1.

Studerende fra de to involverede universiteter har arbejdet med konceptudvikling og idéer til design af satellitten og kom frem til en 10 x 10 x 30 cm (3U) satellit med 3 kameraer, som vil kunne bidrage til studiet af klimaforandringer via samarbejde med 2 forskningscentre ved Aarhus Universitet, nemlig Arctic Research Center og Interdisciplinary Center for Climate Change.

2023-06-02: Rekrutteringsrunde på AU afslutet: 70 deltagere til event med efterfølgende 38 ansøgninger om at være med på DISCO-2 holdet. 25 blev valgt ud i denne omgang.

DISCO 2 mission patch