Aarhus Universitets segl

DISCO-2

DISCO-2 er den anden satellit i det danske studenter satellit program (DanIsh Student Cubesat prOgram - DISCO) og bliver drevet af studerende og ansatte fra Aarhus Universitet, IT Universitetet i København, Aalborg Universitet og Sydansk Universitet.
 

Satellitten bliver den mest ambitiøse studentersatellit udviklet her i Danmark. Med den presser vi grænserne for hvad man kan med en lille satellit og udnytter og videreudvikler på de erfaringer vi har gjort os med den første satellit fra Aarhus Universitet, Delphini-1

Studerende fra de to involverede universiteter har arbejdet med konceptudvikling og idéer til design af satellitten og kom frem til en 10 x 10 x 30 cm (3U) satellit med 3 kameraer, som vil kunne bidrage til studiet af klimaforandringer via samarbejde med 2 forskningscentre ved Aarhus Universitet, nemlig Arctic Research Center og Interdisciplinary Center for Climate Change.

Vi rekrutterer nye medlemmer til holdet. Deadline for ansøgninger er 2/6 2023! Se mere her eller kom til rekrutteringsevent den 26/5 kl. 15:30 i Fysisk Auditorium. Læs mere om eventet her.

DISCO 2 mission patch