Aarhus Universitets segl

Forsknings og test faciliteter

Mars Simulation Laboratory startede som en forskningsfacilitet efter de første resultater af magnetisk støvfangst på Pathfinder Lander blev indsamlet af Niels Bohr Institutet (NBI), Københavns Universitet. På Institut for Geoscience, Aarhus Universitet havde vi arbejdet med jernoxider, som viste sig at være velegnede som mars-analogstøv til magnetiske fangstforsøg. Dette førte til konstruktionen af ​​den første lavtryks vindtunnel til marsstøv forsøg på initiativ af prof. Erik Uggerhøj, Institut for Fysik og Astronomi, og Dr. Per Nørnberg, Institut for Geoscience. Dette var en udvidelse af det sandtransport vindtunnellaboratorium, der allerede kørte på Institut for Geoscience.

Senere blev der bygget forskningsfaciliteter, som en sandsaltningstumbler, og den blev udvidet med to tumblere til særlige formål. Sandsaltningsfaciliteterne og vindtunnellerne blev suppleret med et biokammer konstrueret til langsigtede mikrobiologiske eksperimenter under Mars atmosfæriske og UV-forhold.

Eksperimenter med magnetisk støvindfangning og eksperimenter med Mössbauer-spektroskopi og røntgenfluorescens analyser var en del af NBI-vindtunnelforsøgene, og det samme var kalibreringsfaciliteter på senere NASA-landere på Mars.