Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Hatch IT Lab

Iværksættermiljø for studerende i IT-Byen Katrinebjerg

HatchIT Lab ligger på Institut for Datalogi, Aarhus Universitet og er målrettet studerende på studieretningerne Datalogi og IT-produktudvikling, HatchIT Lab er et lokalt forankret IT-iværksættermiljø, der er tæt knyttet til IT-forsknings- og uddannelsesaktiviteter på Aarhus Universitet i IT-byen Katrinebjerg.

Studerende der ønsker at starte egen virksomhed inden for IT, elektronik, software og produktudvikling, kan i HatchIT Lab undersøge, modne og udvikle deres idé i et forretningsorienteret inkubations- og innovationsmiljø. Undervejs kan de søge sparring med andre studerende i HatchIT Lab, såvel som forskere og undervisere i  studiemiljøer i IT-Byen Katrinebjerg.

Studerende har mulighed for at søge om optagelse i HatchIT Lab i sidste halvdel af deres kandidatuddannelse og er sikret kontorplads i op til 12 måneder efter endt studium.

Alle studerende på Institut for Datalogi har mulighed for at ansøge om en plads i HatchIT Lab. Læs mere om hvordan du kommer i gang her og find ansøgsøningsskema her.

Målsætning

HatchIT Lab bidrager til vækst og innovation mellem studerende og virksomheder på Katrinebjerg. Som åbent innovationsmiljø for it-studerende understøtter HatchIT Lab indbyrdes videndeling og erfaringsudveksling mellem studerende, startups, iværksættere, små og mellemstore virksomheder samt  veletablerede og internationale virksomheder i it-branchen.

HatchIT Lab understøtter dermed et fælles partnerskab for samarbejde mellem it-branchens aktører lokalt på Katrinebjerg: Studerende, forskere, virksomheder, kommuner, regioner og interesseorganisationer. Indsatsen koordineres med andre erhvervsfremmeinitiativer med fokus på at skabe  vækst i den enkelte virksomhed.

 

Hatch-It Lab skal Tegne en tydeligere profil af de studerendes kompetencer og på iværksætterpotentialet på it-området i IT-Byen i Aarhus - og regionen. Indkredse synergierne og potentialet i et samarbejde mellem studerendes start-ups og industrien. Formulere grundlaget for at skabe et fælles projekt og partnerskab for virksomheder, kommuner, regioner og interesseorganisationer, koordineret med andre erhvervsfremmeinitiativer, og med fokus på at skabe erhvervsmæssig vækst i den enkelte virksomhed og i branchen som helhed.

Hatch-It Lab skal

  • Tegne en tydeligere profil af de studerendes kompetencer og på iværksætterpotentialet på it-området i IT-Byen i Aarhus - og regionen.
  • Indkredse synergierne og potentialet i et samarbejde mellem studerendes start-ups og industrien.
  • Formulere grundlaget for at skabe et fælles projekt og partnerskab for virksomheder, kommuner, regioner og interesseorganisationer, koordineret med andre erhvervsfremmeinitiativer, og med fokus på at skabe erhvervsmæssig vækst i den enkelte virksomhed og i branchen som helhed.

Baggrund

HatchIT Lab er  rettet mod at styrke det samlede miljø inden for den danske IT-iværksætterbranche ved at understøtte vækstlaget for

potentielle start-ups. Studerende fra Institut for Datalogi oplever i disse år en stigning i antallet af studerende med lyst og engagement til at starte egen virksomhed -  ofte som følge af  resultater fra studierelaterede projekter. 

HatchIT Lab har som mål at vurdere behovet for et fysisk it-iværksættermiljø, der kan understøtte start-ups og gøre dem parate til at vækste og innovere. Det vil blive sat fokus på, hvordan virksomhedernes forretningsudvikling kan understøttes gennem boot-camps og samarbejde med lokale og regionale vækstfremmeinitiativer i Region Midtjylland.

 

 

 Kontakt os i menuen til højre for mere info information om, hvordan din virksomhed kan drage fordel af et partnerskab med HatchIT Lab.