All News

2019.04.05 |

Research visit leads to new insights for Postdoc Barbora Wouters

Visit to the Institute for Prehistory and Archaeological Science (IPNA) at the University of Basel, Switzerland.

King for a day … Danny Dyer romps through history. Photograph: Jack Coathupe/BBC.

2019.01.25 |

Danny Dyer’s Right Royal Family review – let's get regalled out of our brains!

Now that he’s established his aristocratic lineage on Who Do You Think You Are, who better than this cockney geezer to take us on a right nutty caper?

2019.01.15 |

The réseau opératoire of Urbanization: Craft Collaborations and Organization in an Early Medieval Workshop in Ribe, Denmark

New publication by Assistant Professor Sarah Croix, PhD Candidate Michael Neiß (Uppsala University) and Professor Søren M. Sindbæk.

2019.01.04 |

Disse historier hittede mest i 2018

Runefund fra Ribe (projekt: Northern Emporium) var blandt de mest læste nyheder fra Carlsbergfondet i 2018.

2019.01.03 |

Silver, butter, cloth: Monetary and social economies in the Viking age

New edited book by Professor Søren M. Sindbæk and colleagues.

2019.01.03 |

The Borgring Project 2016–2018

New publication by Professor Søren M. Sindbæk and colleagues.

2018.11.28 |

Tro det… eller lad være: Nationalmuseets vikingeudstilling på vildspor

ANMELDELSE – Nationalmuseets nye vikingeudstilling er i samarbejde med designeren Jim Lyngvild blevet en visuelt flot udstilling, som mange givetvis vil opleve som mere underholdende og tankevækkende, end den der var før. Desværre bærer den også præg af at være en historieløs udklædningsleg, der i visse tilfælde har meget lidt med den rigtige…

2018.11.20 |

Viking city: excavation reveals urban pioneers not violent raiders

Excavations in Ribe, Denmark show that Viking culture was based on sophisticated production and trade. Is their brutal reputation unfair?

2018.09.24 |

Christian Amulets Discovered At Viking Site In Ribe

Amulets with Christian symbolism have been found in the oldest extant town in Denmark; they may shed new light on the Christian roots of Scandinavian society.

2018.09.19 |

Fund af strengeinstrument giver nye toner til historien om vikingetiden

Fundet af danmarkshistoriens ældste strengeinstrument, en lyre fra omkring år 720, giver den tidligste danske vikingetid en ekstra musikalsk dimension og binder den sammen med kulturer længere mod syd.

Showing results 1 to 10 of 107

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next