News and Events

2021.06.03 |

Ny forelæsningsrække på Folkeuniversitetet: Vikingetiden - historien, kulturen og de nye fund

Lad en række eksperter give dig indblik i vikingetiden, og hør om nogle af de nyeste fund og opdagelser, som gør os klogere på vikingernes liv og færden. Første forelæsning vil være med Professor MSO og UrbNet Deputy Director Søren M. Sindbæk.

2021.06.03 |

Hvorfor blev det vikingetid? – livestream med Søren Michael Sindbæk

Søren Michael Sindbæk, Arkæolog og Professor MSO på Aarhus Universitet, vil i denne livestream kigge nærmere på, hvad der gjorde vikingetiden til en særlig periode.

2021.05.28 |

Crossing the Maelstrom: New Departures in Viking Archaeology

New publication by Julie Lund (University of Oslo) and Professor MSO and Deputy Director of UrbNet Søren M. Sindbæk.

2021.04.30 |

Uncovering Metal Crafts Of The Viking Age

Vikings are often associated with scenes of boats and fiercely-pitched battles. But new research, published in the journal Archaeological and Anthropological Sciences, shows they also had other, calmer skills. The paper details advances in the cast metalwork of objects from Ribe, Denmark.

Upcoming Events

Thu 28 Oct
19:30-21:15 | The Danish University Extension, Aarhus University, Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Denmark (building 1530-D113)
Introduktion til vikingetiden
Lecture at the Danish University Extension by Professor MSO and Deputy Director of UrbNet Søren Michael Sindbæk (in Danish). Lecture 1/6 in the lecture series "Vikingetiden - historien, kulturen og de nye fund".
Wed 03 Nov
16:30-17:15 | Microsoft Teams (virtual)
Hvorfor blev det vikingetid?
Livestreamed lecture at the Danish University Extension by Professor MSO and Deputy Director of UrbNet Søren M. Sindbæk (in Danish).