De projekter der tager udgangspunkt i fluelaboratoriet handler primært om insekternes respons til miljøfaktorer, bl.a. diæt, temperatur og fugtighed, men kan omhandle andre effekter som indeholder mere traditionel genetik, som f.eks. indavl og selektion. Tilgangen er primært grundvidenskabelig og drevet af vores nysgerrighed, men kan også have mere anvendte perspektiver, f.eks. bedre udnyttelse af ressourcer eller optimering af livshistorie.
Nedenfor findes eksempler på mulige projekter fra nogle (men bestemt ikke alle) de områder vi arbejder med. Nogle projekter kræver mere udvikling end andre før de er klar, men for alle gælder det at den studerende vil være en vigtig del af denne lærerige idéudviklingsproces.
Jeg studerer de adfærdsmæssige, fysiologiske og molekylære mekanismer og tilpasninger, der tillader organismer at overleve. Temperatur er en miljøfaktor, der påvirker populationer, fordi temperaturændringer forekommer mere eller mindre uforudsigeligt på forskellige tidsskalaer, f.eks. over et døgn, over et år og mellem forskellige år. Studier af hvordan organismer i evolutionær forstand tilpasser sig til variable temperaturer er således relevante for forståelsen af tilpasning og dynamikken mellem miljø (f.eks. klima) og biologiske systemer. Desuden er temperatur også en miljøfaktor der er påvirket af menneskelig aktivitet, så viden om organismers evne til at tilpasse sig miljøændringer er også en forudsætning for succesfuldt at planlægge og udføre naturbevarelse.
The effects of different microbiota on performance (collab. with Andreas Schramm)
Evolutionsgenetik, eksperimentel evolutionærbiologi og gerne et molekylært eller fysiologisk fag (f.eks. øko-fysiologi, conservation fysiologi, molekylær fysiologi, Introduktion til bioinformatik)
Kontakt: Jesper Givskov Sørensen, jesper.soerensen@bio.au.dk, Section for Genetics, Ecology & Evolution,Tel: +45 871 56532; Mobile: +45 30183160