News and Events

PhD degree awarded

2019.04.05Alex Peterson defends his PhD thesis.

eLearning course about the importance of good research data management (RDM)

2019.02.20With a contribution by Professor Rubina Raja.

Mapping Gerasa: a new and open data map of the site

2019.02.19New publication by Professor and Centre director Rubina Raja, Professor Achim Lichtenberger (Westfälische Wilhelms-Universität Münster) and David Stott (Unit of Archaeological Information Technology, Moesgaard Museum).

18. Januar 749 n. Chr - Ein Erdbeben zerstört die Stadt Gerasa in Jordanien

2019.01.21New publication by Professor and Centre director Rubina Raja and Professor Achim Lichtenberger (Westfälische Wilhelms-Universität Münster).

Da verden slog revner i Mellemøsten

2019.01.18Arkæologer fra Danmark og Tyskland har udgravet dele af den jordskælvsramte by Gerasa. Det har været muligt at årstidsbestemme fundene – hvilket faktisk er helt usædvanligt.

The Archaeology and History of Jerash: 110 Years of Excavations

2018.11.09New publication by Professor and Centre director Rubina Raja and Professor Achim Lichtenberger (Westfälische Wilhelms-Universität Münster).

Ny bog: Islamisk bosætning kortlagt

2018.10.29Professor Rubina Raja udgiver ny bog om den vigtige Ayyubid-Mamluk-bosættelse i området Jerash. Bogen udspringer blandt andet af Rubina Rajas forskningsprojekt ’Ceramics in Context’ finansieret af Carlsbergfondet.

Middle Islamic Jerash (9th century - 15th century): Archaeology and History of an Ayyubid-Mamluk settlement

2018.10.24New publication by Professor and Centre director Rubina Raja and Professor Achim Lichtenberger (Westfälische Wilhelms-Universität Münster).

The North Theatre in Jerash (Photo: Bente Philippsen).

Study trip to Jerash, September 2018

2018.10.10Summary by Research assistant Eva Mortensen.

Photo: Project MERCURY.

MERCURY - computational modelling in Roman studies

2018.10.08Project MERCURY promotes and encourages computer modelling to better understand and work with archaeological material using data from, among others, the Danish-German Jerash Northwest Quarter project and the Ceramics in Context project.

Showing results 1 to 10 of 40

1 2 3 4 Next

Upcoming Events

No articles found in this list